Torstai 30.6.

27.06.2016

Humppaa&Skumppaa-tapahtuman avaa klo 18 savolaishuumorin ehdoton ykkönen Halavatun Papat. Muistan yhtyeen jo vuosien takaa – naaratustakkuu oli voimassa jo silloin – ja on edelleen. Nämä Papat ovat ottaneet Pappa Tunturi -mopot suojelukseensa ja soittopelikseen, ja taitaapa yksi sellainen mopo tulla lavalle Humpassa&Skumpassakin. Luvassa on siis heti festivaalin aluksi savolaishuumorin syvin olemus à la Halavatun Papat!

Välittömästi Halavatun Pappojen keikan jälkeen Kehruuhuoneen kahvilassa lauletaan humppa-live-karaokessa humpan helmiä Seppo Äikään johdolla klo 19. Väliin saa tulla huutelemaan eli toivomaan omaa lempihumppaansa – Sepon haitarista irtoavat kyllä lähes kaikki muistissa olevat humpat!

Päälavan ohjelma jatkuu klo 20, kun lavalle nousee lappeenrantalainen Susu & Band. Susu eli Susanna Soikkeli on laulava opettaja, joka on esiintynyt paljon niin solistina kuin oman bändinsäkin kanssa. Yhtyeen on voinut nähdä monissa eri yksityistilaisuuksissa, joista Susun kaunis ääni on jäänyt monelle mieleen. Halusin Humppaa&Skumppaa-ohjelmaan myös paikallista väriä – siksi Susu oli itsestään selvä valinta. Nyt on Susun vuoro!

Torstai-illan kiistaton tähti on Juha Tapio, joka esiintyy päälavalla klo 22. Juha Tapion tie Suomen suosituimmaksi miesartistiksi on ollut määrätietoinen ja perustunut nimenomaan musiikillisiin taitoihin. Juha Tapion laulut ovat jo osa suomalaista sielunmaisemaa ja niissä humisevat metsä, puut ja soivat järvet - suomalaisten syvimmät tunnot. Juha Tapion loistava lavakarisma ja upea bändi nostavat ensimmäisen Humppaa&Skumppaa-illan unohtumattomaksi! Olethan paikalla!