Kokeile kuohuvia Skumppa&Champagne-tastingissä

09.06.2016

Festareilla on humppaa vaikka muille jakaa. Nyt myös skumppa saa ansaitsemansa paikan, kun Skumppa&Champagne-tastingeissa voi uppoutua hetkeksi kuohuvien maailmaan. Ihanan ylellisen maisteluhetken aikana pääsee tutustumaan yhteistyökumppaneiden huolella valittuihin juomiin ammattilaisen opastamana.

Tastingeissä nautiskellaan ja pohdiskellaan neljää eri juomaa: kahta kuohuviiniä, Cava Jaume Serra Brutia ja Cava Luna Murviedroa, sekä kahta aitoa samppanjaa, Taittinger Brut Réserveä ja Taittinger Nocturnea. Maistelu aloitetaan kaatamalla kuohuvat ja tutkimalla niiden ulkonäköä. Sitten siirrytään siemailemaan juomia kuivasta makeimpaan, sillä näin aromit tulevat parhaiten esille. Tastingit järjestetään kätevän pituisina niin, että juomien eroihin ja erikoisuuksiin pääsee syventymään, mutta festareilla ehtii tehdä vielä muutakin.

Skumppa&Champagne-tasting on oiva tapa oppia kuohuvista, mitä niistä pitää tietääkin. Ainutlaatuisen tilaisuudesta tekee myös se, että puolet viineistä on poimittu Alkon valikoimien ulkopuolelta. Tastingeja järjestetään koko festareiden ajan, useamman kerran päivässä ja varmistaakseen oman paikkansa, kannattaa varaus tehdä ennakkoon.

Herkuttelijan Humppa&Skumppa

Hurjasti humpatessa iskee helposti nälkä, johon avun tarjoaa Humppaa&Skumppaa-ruokatori. Koko festareiden ajan auki olevalta torilta löytyy varmasti syötävää jokaiseen makuun ja kaiken kokoiseen nälkään.

Paikalle saapuu Kauppatorilta tuttu, 59-vuotias Sirkka Peitsoman kahvikioski, jonka kuuluisa tuplavety vie isommankin nälän. Kalaherkuistaan tunnetut Muikkupojat tarjoavat paistettuja muikkuja ja aurajuusto-savulohta kauden kasviksilla kruunattuna. Kehruuhuoneen kuumana hehkuvasta grillistä taas saa maistuvia salaatteja sekä tuoreita Ikosen tilateurastamon makkaroita. Myös makeannälkäiset on huomioitu, kun Kolhosten kojusta löytyy Linnoituksen lettuja sekä Linnoituksen OmaHunajaa lämmintä juotavaa unohtamatta.

Ruokatori kokoaa tunnettuja paikallisia osaajia maistuvine tarjottavineen ensimmäistä kertaa Linnoituksen alueelle. Reippaalla karjalaisella rakkaudella valmistettuja herkkuja kannattaa siis tulla kokeilemaan vaikkapa vähän kauempaakin!

Tastingissa nautiskelussa ja pohdiskelussa:

 

Taittinger Brut Réserve

Cava Jaume Serra Brut

Cava Luna Murviedro

Taittinger Nocturne

 

Tastingit järjestetään torstaina 30.6. ja perjantaina 1.7. klo 17, 17.40, 19, 19.40, 21 ja 21.40.

Tastingin hinta on 25 € (sis. 2 samppanjaa ja 2 kuohuviiniä maisteluannoksina. Max. 20 hlö/tasting)

Varaa ihastuttavan ylellinen elämys: myynti@kehruuhuone.fi