Humppaa&Skumppaa koko ohjelma

27.06.2016

Tämän vuoden Humppaa&Skumppaa-festivaali esittelee yleisölle niin suomalaisen iskelmätaivaan kirkkaimmat tähdet kuin paikallisia upeita osaajia, iloa ja huumoria unohtamatta.
 
Jokaisen tapahtuman ohjelma on kuin palapeli – kaikkien palojen on loksahdettava saumattomasti paikoilleen, jotta paras lopputulos on kasassa. Kun ohjelmaa alkaa suunnitella, on tietenkin haaveita ja unelmia, että olisipa mukavaa saada se ja se artisti mukaan. Sitä näkee silmissään ja kuulee korvissaan, miten kukin täyttää lavan ja saa säteilyllään yleisön omakseen.
 
Sitten alkaa armoton työ: soittelua ohjelmatoimistoille  ja agenteille, selvittelyä ja sähköposteja. Tunnustelua, kuka mahtaa seuraavana kesänä olla in, ja kuka saa pestin ”Vain Elämää”-sarjasta. Pohtimista, kuka sopii mihinkin, onko joku jo varattu, nähdäänkö lavalla miehiä vai naisia, nuoria vai vanhoja. Ajattelua, kenelle tapahtuma on suunnattu ja ketkä kuuluvat kohdeyleisöön.
 
Aikansa se palapelin kokoaminen vei menneenäkin talvena, mutta nyt voi ylpeänä esitellä tämän kesän artistimme:

Torstai 30.6.

Humppaa&Skumppaa-tapahtuman avaa klo 18 savolaishuumorin ehdoton ykkönen Halavatun Papat. Muistan yhtyeen jo vuosien takaa – naaratustakkuu oli voimassa jo silloin – ja on edelleen. Nämä Papat ovat ottaneet Pappa Tunturi -mopot suojelukseensa ja soittopelikseen, ja taitaapa yksi sellainen mopo tulla lavalle Humpassa&Skumpassakin. Luvassa on siis heti festivaalin aluksi savolaishuumorin syvin olemus à la Halavatun Papat!

Välittömästi Halavatun Pappojen keikan jälkeen Kehruuhuoneen kahvilassa lauletaan humppa-live-karaokessa humpan helmiä Seppo Äikään johdolla klo 19. Väliin saa tulla huutelemaan eli toivomaan omaa lempihumppaansa – Sepon haitarista irtoavat kyllä lähes kaikki muistissa olevat humpat!

Päälavan ohjelma jatkuu klo 20, kun lavalle nousee lappeenrantalainen Susu & Band. Susu eli Susanna Soikkeli on laulava opettaja, joka on esiintynyt paljon niin solistina kuin oman bändinsäkin kanssa. Yhtyeen on voinut nähdä monissa eri yksityistilaisuuksissa, joista Susun kaunis ääni on jäänyt monelle mieleen. Halusin Humppaa&Skumppaa-ohjelmaan myös paikallista väriä – siksi Susu oli itsestään selvä valinta. Nyt on Susun vuoro!

Torstai-illan kiistaton tähti on Juha Tapio, joka esiintyy päälavalla klo 22. Juha Tapion tie Suomen suosituimmaksi miesartistiksi on ollut määrätietoinen ja perustunut nimenomaan musiikillisiin taitoihin. Juha Tapion laulut ovat jo osa suomalaista sielunmaisemaa ja niissä humisevat metsä, puut ja soivat järvet - suomalaisten syvimmät tunnot.  Juha Tapion loistava lavakarisma ja upea bändi nostavat ensimmäisen Humppaa&Skumppaa-illan unohtumattomaksi! Olethan paikalla!

Perjantai 1.7.

Perjantain ohjelma alkaa päälavalla klo 18 Karlo Haapiaisen ja Varaslähtö-orkesterin tahdissa. Haapianen ja hänen 11-henkinen Varaslähtö-orkesterinsa edustavat tapahtumassa paikallista osaamista parhaimmillaan! Luvassa on aivan uutta humppaa upealla lavakarismalla varustetun Karlon tulkitsemana.

Perjantain kiistaton tähti on tuo suomalaisen iskelmän kuningas, Jari Sillanpää, jonka kesäshow valloittaa päälavan klo 20. Jarin uskomaton lavakarisma, upea ääni ja veijarimainen hymy valloittaa varmasti jokaisen paikalla olijan  nuorimmasta vanhimpaan! Olen todella onnellinen, että saimme Jarin esiintymään tapahtumaamme – hänellä kun on kesän aikana yli 50 konserttia, tänäkin päivänä 3 keikkaa eri puolilla Suomea!

Perjantai-illan tähtisadetta jatkaa päälavalla klo 22 Laura Voutilainen, jonka show päättä toisen Humppaa&Skumppaa-päivän. Laura Voutilainen on uskomattoman taitava lavaesiintyjä, ja olenkin kuullut, että monet odottavat näkevänsä tapahtumassamme juuri Lauran! Perjantai on siis suurten tähtien päivä!

Lauantai 2.7.

Humppaa&Skumppaa-portit avataan lauantaina klo 11, jolloin alueella vietetään Koko kansan humppapäivää! Ohjelma alkaa klo 12, jolloin Kehruusalissa aloittaa Topi ja Toivottomat, Lappeenrannan humppafestivaaleilla vuonna 1978 humppamestaruuden voittanut yhtye, jonka tahdissa tanssittiin humppaa jo 1970- luvulla ja tanssitaan edelleen vuonna 2016!  Yhtyeen mukana olo on kunnianosoitus sille hienolle työlle, jota Heikki Hietamies ja Humpan Ystäwät ry tekivät Lappeenrannassa vuosina 1977–1980 aloittaessaan Humppafestivaalit.

 

Lauantaina humppa-areenalle on kaikille vapaa pääsy aina klo 16 saakka. Kyllähän siinä pienen humppamaratonin ennättää vetäistä! Ensihumpan klo 12 tanssivat Raili ja Esa Tammi, voimassa olevan humppamaraton-ennätyksen haltijat. Ohjelma päälavalla alkaa myös klo 12, jolloin lavan valloittaa Stand up -koomikko, Naurun Tasapaino-kilpailun voittaja Matti Patronen. Patrosen mukaansa tempaava huumori saa humppa&skumppa-kansan taatusti hyvälle tuulelle! Matti Patronen esiintyy vielä toisen kerran klo 15 samalla lavalla. Taas klo 14 lauletaan yhdessä! Tapahtuman taiteellisen johtajan Sari Kaasisen johdolla lauletaan niin humppia kuin muitakin mukavia kesäisiä kappaleita.

Päälavalla vietetään klo 13 alkaen Lasten tuntia, jossa Potkuhousu Trubaduuri viihdyttää ja laulattaa niin pienempää kuin suurempaankin kansaa. Mukana Lasten tunnilla on myös nuori, 7-vuotias harmonikka-taitaja Eelis Vuorela, joka valmistautuu heti seuraavalla viikolla Ikaalisissa pidettävään Hopeinen harmonikka-kisaan. Tämän nuoren taitajan nimi kannattaa laittaa mieleen jo nyt!

Koko kansan humppapäivässä tapahtuu myös paljon muuta! Sinapin puristuksen SM-kisa vierailee tapahtumassa – oletko se sinä, joka pääsee lajissa aina loppukilpailuun saakka? SaiPan ja K-Raudan yhteinen maalitykki-kisa on käynnissä tapahtuma-alueella klo 12–16. Paikalla vinkkejä kisaan tarjoilee SaiPan Kalle Maalahti, joka antaa vinkkejä kunnon kutiin.

Pienen huokaisun jälkeen juhlitaan vielä Humppa-jatkoja Jean S:n tahdissa klo 18 alkaen. Luvassa tapahtuman päätteeksi siis kunnon bileet, joista ei kannata jäädä pois!

Tätä luvassa siis tänä vuonna – kolme päivää humppaa ja skumppaa! Tule mukaan Lappeenrannan iloisimpaan ja pirskahtelevimpaan kesätapahtumaan!